PannonGuardVigyázunk értékeire!

Szociális távfelügyelet

Szociális távfelügyelet A Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt. kiemelt küldetésnek tekinti a bűnmegelőzés mellett az élet- és vagyonvédelmi feladatok ellátását is. A cég a klasszikus biztonsági-szolgáltatás körén túl innovációs megoldásokat, eszközöket és alkalmazásokat is kínál. A biztonság szerepe napjainkban kulcsfontosságú kérdéssé vált. Mindenki arra törekszik, hogy anyagi javait a legmegbízhatóbb védelemmel lássa el. Nem lehet ez másképp akkor sem, ha az ember legfontosabb és egyben pótolhatatlan értékéről, családtagjai és szerettei megóvásáról van szó. Már maga az a gondolat is riasztó, hogy a hozzánk legközelebb álló személyeket bármiféle baj érheti.

A Pannon Guard Zrt. egy olyan innovatív technológiát alkalmaz, amelynek segítségével a bekövetkezett tragédiák többsége megelőzhető. A szociális távfelügyeleti rendszer sajátossága, hogy bármelyik percben egy gombnyomással kapcsolat alakítható ki a családtagok között, szükség esetén pedig azonnali riasztás indítható a felügyelő diszpécserközpont irányába. A szolgáltatás hátterét az új Koordinációs, Távfelügyeleti- és Innovációs Oktatási Központ jelenti, amely a legmodernebb GPRS technológiával működő, országos lefedettséget biztosító távfelügyeleti megoldások folyamatos, 24 órás távoli felügyeletét, ellenőrzését is megvalósítja - szükség esetén azonnali beavatkozásra készen.

A Pannon Guard Zrt. által forgalmazott jelzőrendszer segíteni és hatékonyabbá kívánja tenni a különböző szociális és egészségügyi intézetek munkáját. A valós idejű szociális távfelügyeleti jelzőrendszer olyan idős, beteg, egyedülálló, vagy szociálisan rászorult személyeknek nyújt segítséget, akik saját otthonukban, megszokott környezetükben szeretnének maradni, mégis állandó odafigyelést, törődést igényelnek. A részvénytársaság által forgalmazott számos díjjal jutalmazott „VARIO MEDCARE 4in1” szociális távfelügyeleti eszköz egy sokoldalú, felhasználóbarát, alkalmazás-specifikus mobiltelefon, ami az általános hang alapú előfizetés mellett az alábbi értéknövelt szolgáltatásokat nyújtja:

1. Személyfelügyelet: A készülék egy beépített helymeghatározó (GPS) rendszerrel rendelkezik, melynek segítségével folyamatosan követhető és felügyelhető a védett személy mozgása, tartózkodási helye.

2. Személyvédelem: A készülék nővér- és segélyhívó (S.O.S) funkcióval is rendelkezik, hogy a felhasználó vészhelyzet esetén azonnal értesíthesse az intézkedésre jogosult távfelügyeleti állomás személyzetét. A felügyelt személy teljes biztonságban érezheti magát, mivel a készülék vészjelzés esetén elküldi a felhasználó tartózkodási helyét is a felügyeleti állomásra. A hangkapcsolatnak köszönhetően lehetővé teszi az ügyeletes orvosnak vagy diszpécsernek, hogy meggyőződjék a segélykérés valódiságáról, az intézkedés szükségességéről és sürgősségéről, és meghatározhassa annak módját. A készülékhez tartozékként kapható egy vízmentes rádiós vészjelző, melynek segítségével a készülék 50 méteres körzetében azonnali segítségkérés üzenet küldhető a távfelügyeleti állomásra.

3. Terápiakövetés: A terápiakövetés rendkívül komplex folyamatok összességéből tevődik össze. Esetünkben a különböző mérőműszerek eredményeinek naplózását, valamint a hozzá szervesen kapcsolódó gyógyszeres kezelések teljesítés igazolásainak adminisztrálását kell érteni. A „VARIO MEDCARE 4in1” segítségével a felhasználó Bluetooth-on keresztül csatlakoztathat az általunk támogatott vérnyomás, vércukor, láz, testsúly vagy esetleg mobil ECG készüléket.

4. Privát célú telefonszolgáltatás, távgondozás: A telefon funkció egy plusz felhasználói alkalmazás, mellyel kiváltható a jelenlegi vezetékes telefonszolgáltatás, vagy még egy plusz mobiltelefon előfizetés párhuzamos üzemeltetése. A hangszolgáltatásnak köszönhetően a készüléket alkalmassá tettük távgondozási szolgáltatás támogatására. A „VARIO MEDCARE 4in1” készülék homegateway funkciója a távgondozási szolgáltatás elengedhetetlen kiegészítője, mert az ellátott lakáson belüli tevékenységét, vagyis az alvást, mozgást vagy egyéb otthon aktivitás figyelését képes felügyelni külső, vezeték nélküli szenzorok (868MHz) támogatásával. A külső érzékelők (pl. mozgásérzékelő) állapotváltozásait a „VARIO MEDCARE 4in1” fogadja, majd eseményjelzés formájában továbbítja a távfelügyeleti állomás diszpécserének.

ÚJDONSÁG!

Biztonság az élet minden területén- Family Lifepack

A Family Lifepack segítségével az élet minden területének védelme egy kézből megoldható. Alkalmazásával egyszerre leszünk képesek gondoskodni gyermekeink, idős szeretteink, otthonunk és gépjárművünk leghatékonyabb biztonságáról.

A XXI. században egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az innovációs technikai eszközök, azt ezt alkalmazó szolgáltatások iránt. Társaságunk – mint a minőség és a fejlesztés elkötelezett híve – ennek az igénynek kíván megfelelni a legkorszerűbb termékekkel, valamint az erre alapított tevékenységi rendszerével.

A csomag részei:

FamilyLifepack - Alarm Alarm: Otthona biztonságáról gondoskodik. Betörés esetén rögtön értesítőt küld, és csak akkor áll le, ha visszajelzést ad neki. Így biztosan nem kerüli el a figyelmét az esemény. A zsebriasztó közvetlenül Önt értesíti.

FamilyLifepack - Navigator Navigator: A gépkocsi védelméért felel. Autója műszerfala mögé rejtjük el, így senki más nem veszi észre. A Navigator képes azonosítani a sofőrt, és jelezni, ha idegen kézbe került a kormány, így járműve is mindig biztonságban lehet.

FamilyLifepack - VarioMedcare Vario Medcare: Az egészségügyi testőr. A Vario Medcare egyben mobiltelefon és vészjelző. Egy gombnyomásra hívást indít az előre beállított funkcióknak megfelelően. Így bajba jutott családtagja bármikor eléri Önt vagy a mentőket, rendőrséget.

FamilyLifepack - Android Helper Android Helper: Okostelefonos nyomkövető. A gyerekek, idősek elvesztését előzheti meg vele, hiszen minden percben jelzést kérhet arról, hol járnak. A képernyőn megjelenő SOS gombbal hozzátartozója azonnal segítséget tud kérni.

Szociális távfelügyelettel kapcsolatos felvilágosítás

Bánhidi József

minőségirányítási vezető

banhidi.jozsef@pannonguard.hu
06-30/415-4617